Viessmann Enerji Yönetimi: Enerjiyi Verimli Kullanmanın Yolu

19-09-2023 10:49
Viessmann Enerji Yönetimi: Enerjiyi Verimli Kullanmanın Yolu

     


 
Viessmann Enerji Yönetimi: Enerjiyi Verimli Kullanmanın Yolu

Viessmann Energy Management kaynakları korur, maliyetleri düşürür ve enerji sisteminin çalışmasını optimize eder. Isı pompasına ek olarak, güç depolama, DHW silindiri ve elektrikli otomobil için şarj istasyonu gibi diğer bağlı cihazlar da dahildir.
Kendi ürettiği fotovoltaik enerjinin kullanımını en üst düzeye çıkarmak ve kamu şebekesinden alınan elektrik miktarını mutlak minimumda tutmak - Viessmann Enerji Yönetimi bunu başarmanın güvenilir yoludur. Kendi ürettiği elektriğin maksimum kullanımını sağlamak için tasarlanmıştır ve fotovoltaik sistem ile Vitocal ısı pompası ve elektrikli araç şarj istasyonu ile Vitocharge VX3 elektrik depolama sistemi arasındaki etkileşimi optimize eder. Bu, enerji maliyetlerini azaltır ve çevrenin korunmasına yardımcı olmanın en iyi yoludur.



Kendi Ürettiğiniz Elektrikten En İyi Şekilde Yararlanın
Vitocal ısı pompası ve Vitocharge elektrik depolama sistemi - tüm sistem bileşenlerinin ortak noktası Viessmann One Base platformudur. Bu cihazların kontrol sistemlerinin, verimli çalışmayı sağlamak için Enerji Yönetim sistemini ideal şekilde kullanmasına olanak tanır.
Elektrik depolama sistemini, ısı pompasını ve elektrikli otomobil için şarj istasyonu kapsayan hava durumuna dayalı akü şarj yönetim sistemi, yüksek öz tüketim seviyelerine ulaşmak için PV veriminin optimum kontrolünü sağlar. Evdeki güç gerektiren cihazlar (örneğin ısı pompası veya şarj istasyonu) Viessmann Enerji Yönetimi sistemi üzerinden esnek bir şekilde açılıp kapatılabilir. Kullanılabilirliğe bağlı olarak, bu cihazlar Vitocharge elektrik depolama sisteminden elektrik kullanır. PV öz tüketiminin optimize edilmesi, fazla elektriğin örneğin sıcak su silindirini ısıtmak için ısıya veya konfigürasyona bağlı olarak binayı ısıtmaya dönüştürülmesine de olanak tanır. Akıllı yönetim, kullanıcıların yüksek düzeyde kullanıcı konforundan ve düşük enerji maliyetlerinden yararlanmasını sağlar.


Bir Bakışta Tüm Enerji Akışları
Enerji Yönetimi, kullanıcıların akıllı telefonlarındaki veya tabletlerindeki ViCare uygulamasına entegre edilmiştir ve binadaki enerji akışlarını gerçek zamanlı olarak görüntüler. Bu bilgiler, örneğin Vitovolt PV sisteminden veya Vitocharge VX3 elektrik depolama sisteminden kendi kendine üretilen elektriğe ilişkin rakamları veya tasarruf edilen CO2 emisyonlarına ilişkin verileri içerir. Bu sayede kullanıcılar sezgisel ve kullanışlı bir enerji kokpitine hiçbir ücret ödemeden erişebilir durumda olurlar.
 
Mevcut PV sistemlerinin ısı pompalarına bağlanması
Solar-Log ağ geçidi sayesinde, mevcut PV sistemlerini Viessmann One Base ile bağlamak yakında mümkündür. Ağ geçidi, Viessmann One Base'in sistemdeki üçüncü taraf bileşenleri tanımasını ve bunları Enerji Yönetim sistemi hesaplamalarına dahil etmesini sağlar. Bu, örneğin Viessmann ısı pompalarının diğer üreticilerin ürünlerinden kendi ürettiği PV gücü ile beslenebileceği anlamına gelir.


Enerji Yönetimi Kullanıcıların İhtiyaçlarını Karşılar
Enerji Yönetim sistemi tarafından sunulan işlev yelpazesi, çok sayıda kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Başlıca avantajları şunlardır:
  • -Rahatlıktan ödün vermek zorunda kalmadan azaltılmış enerji maliyetleri
  • -Şebekeden daha az güce ihtiyaç duyarak hızla artan enerji fiyatlarına karşı koymak
  • -Kamu şebekesinden elektrik alma konusunda daha fazla kendi kendine yeterli hale gelmek
  • -Çevreyi korumak için karbon ayak izinizi azaltın
  • -Yüksek teknolojili bir çözüm tercih ederek örnek olmak
  • -Kullandığınız ve ürettiğiniz enerjiye tam olarak ne olduğunu bilmek
  • -Sadece tek bir uygulama kullanarak tüm bileşenleri kontrol edin


Ticaret Ortakları için Faydalar
  • -ViGuide aracılığıyla tüm bileşenlerin devreye alınması, izlenmesi ve sisteme tam genel bakış
  • -Entegre analiz fonksiyonları, sistemi bir bütün olarak optimize etmek için öneriler sunar
  • -Viessmann One Base ile tüm ürünler desteklenir
  • -Otomatik güncellemeler her zaman güncel kalmanızı sağlar
  • -Diğer üreticilerin fotovoltaik sistemlerini ve inverterlerini Viessmann One Base'e ve sonuç olarak Viessmann'ın sistem teknolojisine bağlama


Kullanıcılar için Faydaları
  • -ViCare uygulamasında ücretsiz hizmet
  • -Evdeki/işletmedeki üretimi ve tüketimi gösteren, açıkça yapılandırılmış enerji kokpiti
  • -Tüm bileşenlerin akıllı yönetimi sayesinde kendi kendine artan yeterlilik
  • -Artan öz tüketim sayesinde enerji maliyetlerinde azalma
  • -Sistemin bir Viessmann şarj istasyonu içerecek şekilde genişletilmesi, güneş enerjisiyle şarj imkanı ve sonuç olarak artan elektrik maliyetlerinden önemli ölçüde bağımsızlık sağlar
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.